Ingredientele noastre

Toate uleiurile şi unturile folosite în produsele noastre sunt de o calitate superioară, majoritatea fiind certificate ecologic.

Toate uleiurile folosite sunt presate la rece. Aceste uleiuri sunt obţinute prin procedee mecanice direct din fruct sau seminţe. Această metodă de extracţie nu foloseşte căldură sau aditivi chimici, lăsând intactă aroma, beneficiile şi valoarea nutriţională a uleiului.

​Am ales să folosim exclusiv uleiuri nerafinate, nealterate şi neprocesate termic. De ce este acest lucru important? Pentru că procesul de rafinare a uleiurilor reduce drastic conţinutul de antioxidanţi şi substanţe benefice tenului, chiar creând compuşi nocivi pielii. O metodă de rafinare poate fi procesarea uleiurilor la temperaturi înalte care alterează compoziţia acizilor graşi nesaturaţi, în special a acidului linolenic, rezultând astfel radicali liberi nocivi. În plus, antioxidanţii, cum sunt vitamina E, care protejează tenul de aceşti radicali liberi, sunt neutralizaţi sau distruşi de temperaturi înalte. Alte metode de rafinare pot fi cele de filtrare, albire, dezodorizare sau adăugare de solvenţi chimici.

 

O parte din firmele ce produc cosmetice folosesc şi uleiuri rafinate. Un ulei presat la rece, dar nespecificat ca fiind nerafinat, poate fi totuşi rafinat.

Cunoscând toate acestea, am făcut eforturi pentru a ne asigura că toate uleiurile şi unturile vegetale folosite în produsele noastre sunt nerafinate, păstrând în compoziţia lor toţi nutrienţii intacţi, plini de beneficii remarcabile asupra pielii.

Ingredientele au fost special alese pentru a veni în întâmpinarea următoarelor nevoi ale pielii:

  • protecţia împotriva radicalilor liberi
  • reducerea ridurilor fine și întinerirea tenului
  • hidratarea pielii
  • încurajarea producţiei de colagen
  • susţinerea procesului natural de vindecare a pielii
  • reducerea inflamației
  • echilibrarea producţiei de sebum

Extracte de Plante, Antioxidanți și Uleiuri Esențiale

Am ales să folosim cea mai eficientă formă a Vitaminei E, formată dintrun mix de Tocopheroli, naturală şi nemodificată genetic. Acest ingredient nu doar oferă un plus semnificativ de antioxidanţi produselor dar și păstrează eficacitatea celorlalte ingrediente pe termen lung.

Printre extractele de plante folosite se numără cele de Gălbenele, Muşeţel, Urzică, Nalbă, Fenicul, Afin şi Cafea Verde, cu rol în: calmarea pielii, reducerea inflamaţiei, diminuarea cearcănelor şi a petelor pigmentare, dar și lupta împotriva ridurilor şi a radicalilor liberi.

Uleiurile esenţiale folosite în produsele noastre sunt responsabile atât pentru aroma delicată bineînţeles influenţată de mirosul natural al uleirilor nerafinate, cât şi pentru proprietăţile lor benefice asupra tenului. Printre ele se pot enumera următoarele beneficii: antibacteriene, antirid, de regenerare celulară, protecţie solară, netezire a pielii, reducere a aspectului cicatricilor și echilibrare a excesului de sebum.